За автора

fbt

Ема Венева (Емилия Александрова Иванова) – поет, художник, автор на свободна практика. Работи за Webcafe.bg, Woman.bg  Dir.bg, списание „Интериор Дизайн Магазин“ и други.

Контакти:

Instagram,Facebook (Mila Muratti),Ема Венева/Facebook , emaiv@abv.bg

Връзки:

artflakes.com, „Сборище на трубадури“,„Откровения“, Littera et Lingua (Емилия Иванова),„Литературен свят“, е-lit.com (Мила Морати), Webcafe.bg (Ема Иванова)

Photo by Georgi Kazakov (www.georgikazakov.com)

В първо лице:

„Не издържам на стрес, имам кабриолет, мога да рисувам с туш и перо, нямам жълти дрехи в гардероба, повръщам дори на малки завои, ако не шофирам. Харесвам разходки из планините (повече през лятото), да гледам рибите в морето, да слушам как шумят високи дървета, шосето зад зеления хълм през май. Класическите картини са религия, мога с часове да се моля в галерията. Храмът се нарича Ермитаж, но катедралата е Лувър. След литературата и изобразителното изкуство, най-много обичам пътуванията. 

Кратко упражнявани професии са: секретарка, симултантен преводач от испански, икономически журналист, сервитьорка.

Мотивация ми дават книгите „Веруюто на писателя“ на Дж. Каръл Оутс и „Дневникът“ на Вирджиния Улф.

Четенето на добра поезия се подразбира.

Когато става дума за силата на човешкия дух, се сещам не за „Робинзон Крузо“, а за „Белене“ на Стефан Бочев. Нося и подхранвам в себе си култура на съпротива, на неподчинение и на жажда за справедливост.“